Un nivel ridicat al glicemiei indică, de regulă, prezenta diabetului. În cele mai multe cazuri, persoanele care suferă de diabet este necesar să urmeze un tratament medicamentos pentru scăderea nivelului glicemiei din sânge, sau să îşi injecteze insulină. Cu toate acestea, este demn de reţinut că nivelul glicemiei poate fi scăzut în mod natural, fără medicamente. În acest sens, vă prezint mai jos 10 pasi de urmat. Cei care nu suferă de diabet, pot să urmeze şi ei recomandările de mai jos, ca măsură preventivă.

Nivelul glicemiei indică valoarea glucozei din sânge. Glucoza din sânge reprezintă un important furnizor de energie pentru trup, în special pentru creier şi celulele roşii din sânge, care îşi extrag energia din glucoză. Nivelul glicemiei este reglat, în primul rând, prin cei doi hormoni: insulina şi glucagonul. În timp ce insulina reduce nivelul glicemiei, glucagonul este responsabil pentru creşterea acesteia. Pe lângă glucagon, adrenalina, cortizolul şi hormonii glandei tiroide contribuie la creşterea nivelului glicemiei.
Insulina scade nivelul glicemiei prin transportarea glucozei din sânge, în celule. Astfel, glucoza este depozitată în celulele hepatice şi musculare sau este transformată în energie. Prin acest proces, nivelul glucozei din sânge scade.
Însă atunci când suferim de diabet, acest mecanism este afectat. În timp ce diabeticii de tip 1 se confruntă cu un deficit de insulină, cei de tip 2 produc suficientă insulină, însă aceasta nu mai poate transporta glucoza în celule. În ambele cazuri, nivelul glicemic este în permanenţă mare, fapt care pe termen lung afectează nervii şi vasele, ochii şi rinichii.
Cum putem să reducem nivelul glicemiei?
De regulă, diabeticilor le sunt recomandate medicamente care cresc producţia de insulină. În multe cazuri, persoanele care suferă de diabet este necesar să îşi injecteze suplimentar insulină pentru a regla nivelul glicemiei. Pe lângă aceste metode, nivelul glicemiei poate fi scăzut prin consumul anumitor alimente şi prin anumite măsuri comportamentale. Uneori însă, acestea nu sunt suficiente şi este necesară apelarea la medicamente.
Cei 10 pasi pentru scăderea nivelului glicemiei se adresează atât persoanelor sănătoase, cât şi celor care suferă de diabet de tip 1 şi 2. Prin aplicarea acestor măsuri, persoanele sănătoase au şansa de a preveni debutul acestei boli şi de a creşte starea de bine a organismului. Diabeticii de tip 1 nu vor reuşi să compenseze lipsa insulinei prin aceste sfaturi, însă respectivul deficit devine mai puţin acut atunci când nivelul glicemiei nu creşte atât de mult.
1. Evitarea stresului
ului are drept rezultat o creştere a hormonului de stres, care la rândul său provoacă o creştere a nivelului glicemiei.
2. Alimente cu GI(indice glicemic) redus
Alimentele cu un indice glicemic scăzut sunt produsele din făină integrală, leguminoasele, legumele şi anumite fructe. În schimb, produsele din făină albă, fructele deshidratate şi zahărul alb este necesar să fie evitate.
3. Reducerea greutăţii
4. Renunţaţi la excesul de grăsimi
5. Atenţie la lichidele consumate , sa nu contina zahar
6. Faceţi mişcare în mod regulat
7. Folosiţi îndulcitori naturali în locul zahărului
8. Condimentaţi mâncarea cu scorţişoară
9. Consumaţi suficiente fructe
10. Zinc şi crom în doză suficientă
Bineinteles, nutritia aferenta o livrez celor cu care lucrez, cu titlu gratuit. Mai sunt si alte detalii importante.
SA VA FIE DE FOLOS !

Leave a comment