Hipnoterapie

Cercetările sugerează că terapia prin hipnoza sau hipnoterapia poate oferi o gamă largă de beneficii pentru o multitudine de probleme și condiții psihologice, fizice și comportamentale.

hipnoterapie-terapeut brinzoi silviu terapii-alternative
hipnoterapie-terapeut brinzoi silviu terapii-alternative

Ce este hipnoterapia și funcționează cu adevărat?

Hipnoterapia, denumită și hipnoză ghidată, este o formă de psihoterapie care folosește relaxarea, concentrarea extremă și o atenție intensă pentru a obține o stare sporită de conștiință sau atenție. Cu alte cuvinte, plasează individul într-o „transă” sau o stare modificată de conștientizare.

Această formă de terapie  este parte integranta din terapiile alternative cu scopul de a folosi mintea cuiva pentru a ajuta la reducerea sau ameliorarea unei varietăți de probleme, precum stres psihologic, fobii și obiceiuri nesănătoase, distructive sau periculoase (adică fumatul și / sau băutul). Scopul hipnoterapiei este de a crea o schimbare pozitivă la un individ, în timp ce el / ea se află într-o stare de inconștiență sau somn (somn).

De unde provine cuvântul „Hipnoza”?

Cuvântul „hipnoză” provine din cuvântul grecesc „hypnos”, care înseamnă pur și simplu „somn”.

Hipnoza este utilizată în psihoterapie?

Da, câteodată. Hipnoza este uneori utilizată în timpul consilierii pentru a relaxa un pacient sau un client. În această situație, un hipnoterapeut instruit plasează individul într-o stare hipnotică sau „transă”, astfel încât să poată explora în mod deschis și sigur amintirile dureroase, traumatice și reprimate care tind să fie „ascunse” de mintea conștientă.

Această „schimbare” a conștiinței poate ajuta unii pacienți sau clienți să vadă situațiile din viața reală, sentimentele și evenimentele într-o „lumină diferită” – adică probleme de relație, nervozitate sau frică de scenă, conflicte de muncă și chiar durere cronică.

În timp ce „sub hipnoză”, o persoană devine mai „deschisă” la sugestiile și îndrumările hipnoterapeutului. Drept urmare, el / ea este capabil să facă schimbări pozitive în viața sa.

Utilitatile hipnoterapiei?

Hipnoterapia este utilizată pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, probleme și comportamente nedorite / nesănătoase, cum ar fi:

  • Fobii
  • Dependență
  • Conflicte de relație / familie / muncă
  • Tulburari de somn
  • Anxietate
  • Depresie
  • Tulburare de stres posttraumatică (PTSD)
  • Durerea cauzata de o pierdere
  • Încetarea fumatului
  • Pierdere în greutate

Notă: Cei care au simptome psihotice, cum ar fi iluzii sau halucinații, trebuie să discute cu un hipnoterapeut sau psiholog calificat pentru a stabili dacă această terapie este potrivită pentru ei.

Cine poate folosii hipnoza in terapie?

Hipnoterapeuții și psihologii instruiți pot utiliza hipnoza pacientilor.

Ce se întâmplă în timpul hipnozei?

În timpul hipnozei, un hipnoterapeut sau psiholog instruit folosește tehnici de relaxare ghidate pentru a provoca sentimente de relaxare extremă, concentrare și concentrare la individ, cu scopul de a-l ajuta să atingă o stare de conștiință sporită.

 

Disclaimer: Această metodă nu este menită să vindece sau să „schimbe” direct comportamentul unei persoane. Mai degrabă, scopul este de a determina principala cauză a suferinței individului și de a o trata prin consiliere psihoterapeutica.

Ar trebui să contactez un hipnoterapeut?

Depinde care este problema ta și ce vrei să imbunatatesti in viata ta. Adevărul este că studiile abia acum încep să prezinte beneficiile hipnoterapiei pentru probleme psihologice. De fapt, a devenit abia recent o alternativă de tratament obișnuită pentru persoanele care doresc să incheie cu „obiceiurile proaste”, să se confrunte cu traumele din trecut, să-și amintească lucruri din mintea lor „uitate în mod deliberat”, să ușureze durerea cronică emoțională și / sau fizică și să reducă stresul în vieți.

Prin urmare, cercetările sugerează că acest tratament alternativ de psihoterapie se poate dovedi extrem de benefic pentru o gamă largă de probleme psihologice, fizice și comportamentale. Cu toate acestea, este important de menționat că, deși hipnoterapia este considerată tratament complementar sau alternativ, este totuși o formă legitimă de psihoterapie foarte reglementată, care este uneori folosită pentru a ajuta oamenii să facă față evenimentelor dureroase și dureroase.

De asemenea, este utilizat pentru a ușura simptomele fizice, mentale, emoționale, comportamentale (adică fumatul, dependența, pierderea în greutate sau mușcătura unghiilor) și simptomele psihologice (adică stresul, anxietatea, ADHD, PTSD, fobiile și depresia), astfel încât persoanele fizice (tineri și bătrâni) pot trăi o viață fericită și productivă.

Mai mult, s-a dovedit, de asemenea, eficient în tratamentul dependenței – la unele persoane. În cele din urmă, totuși, adevăratul obiectiv al hipnoterapiei este de a ajuta indivizii să dezvolte o înțelegere mai profundă a lor.

Ce calitati ar trebui sa aiba un hipnoterapeut?

Metodele utilizate, împreună cu tarifele orare (costuri) variază de la hipnoterapeut la hipnoterapeut. De ce? Ei bine, în principal pentru că această formă de psihoterapie este un exercițiu bazat pe încredere care necesită o cantitate mare de timp, antrenament, abilitate și efort. În plus, necesită o imersiune mare din partea individului.

Prin urmare, este important să intervievați mai mulți hipnoterapeuți și psihologi pentru a vedea care dintre aceștia se potrivește cu temperamentul și personalitatea dumneavoastră. Și care dintre ele te face să te simți în largul tău și confortabil în prezența lui. Încrederea este o componentă cheie a hipnoterapiei, deci este imperativ să aveți încredere în persoana cu care veti lucra.

Cereți referințe și nu uitați să întrebați despre educația și experiența hipnoterapeutului sau psihologului (cât timp face hipnoza și ce procent din cazuri au avut succes).

Acest lucru este valabil mai ales dacă decideți să mergeți cu un psiholog pentru hipnoterapie. Asigurați-vă că psihologul are o cantitate substanțială de pregătire și experiență în hipnoză – și că este certificat și autorizat în acest domeniu.

Dacă intuiția ta spune că se potrivește cu ceea ce iti doresti, dă-i o șansă. Dacă nu, continua să căuți.

Asistență constantă!

Consiliere și feedback în timp real prin diferitele medii de comunicare.
Pentru fiecare problema exista mai multe solutii.
Doar trebuie să știi cum sa ajungi la ele.

Hipnoterapeut Brinzoi Silviu

telefon: 0745 567 598
facebook: https://www.facebook.com/TerapeutBrinzoiSilviu
despre mine: Terapeut Silviu Brinzoi 

Leave a comment